Entreprenørskapsmesse – Visuelle virkemidler

Entreprenørskapsmessen ved Norges varemesse fredag 4. mars boblet over av 430 ivrige ungdommer fra 14 forskjellige videregående skoler i Oslo. Det ble kåret vinnere i hele 17 ulike konkurranser.

Dette innlegget vil kort ta for seg to av bedriftene om hvordan de har jobbet med visuelle effekter i forhold til stand og brosjyre. I innlegget er det gjort en analyse, og det fremføres synspunkter som kan diskuteres. Begge bedriftene gjorde det bra i konkurransen.

Smykkebedriften Eddas, vant 3.plass for beste brosjyre:

Brosjyre

Visittkort

Stand

Ungdomsbedriften Eddas viser ved alle bildene at det er tenkt på visuelle virkemidler både i brosjyren og i stand. Brosjyren er enkel og forteller lite, men nok. Når den åpnes, vil man se et lite utvalg av smykkene. Virkemidlene farge (beige/brun) og gjentagelse (logo) gir et helhetlig uttrykk. Jentene har også tenkt på matchende klær som passer i farger. Samtidig viser standen at det er vanskelig å stille ut smykker. Små ting gjør ikke mye ut av seg, og forsvinner lett i mengden. Her kunne Eddas tenkt mer på virkemiddelet komposisjon. De har allerede tatt i bruk horisontale linjer, som gir ro, og de har samlet de største gjenstandene, som gir helhet. Men, det helhetlige uttrykket kunne vært mer sammenhengende hvis for eksempel skiltet hang lengre ned og de hadde anvendt flere og større høydenivåer på utstillingen og dermed tatt i bruk rommet enda mere. I tillegg skinner og reflekterer velour lyset, noe som ikke gir hverken et rent uttrykk eller gode bilder.

Bedrift 2:

Bjørnholt reklamebyrå, vant 1. plass for beste brosjyre:

Brosjyre

Visittkort

Stand

Bedriften har tenkt mye på brosjyre, som har format og kvalitet som et postkort. Dette vekker interesse og nysgjerrighet. Det er tenkt på harmoni og stilrenhet. Hvite kopper mot mørk bakgrunn gir en sterk kontrast. Det er tatt i bruk det gylne snitt med bruk av en oransje kopp som gir et blikkfang. Sort, hvit og oransje farger benyttes også på stand, i tillegg til den gule duken på bordet. Den gule fargen er ikke på brosjyren eller andre steder, dermed gir dette et rotete uttrykk. Komposisjonen ville fungert bedre med gjennomgående farger. De kunne også tenkt på en uniform som gjenspeilte deres virksomhet. Det er tydelig at Bjørnholt reklamebyrå ikke har lagt like mye arbeid i sin stand som i sin logo.

Begge har tatt et bevisst valg i form av farger til hver sin tjeneste. Med noen endringer i sine stands, ville de muligens kommet lengre i konkurransen om «beste utstilling».

Den største forskjellen mellom Eddas og Bjørnholt reklamebyrås ungdomsbedrift, er de ulike tjenestene de selger. Ingen av de to bedriftene kom videre innen for eksempel konkurransen «beste ungdomsbedrift». Hva kan dette skyldes? Hvis man tenker på produktene de selger, er dette produkter som faktisk pleier å selge. Men ser vi på de bedriftene som vant flere priser, var dette innen kategorier som sosialt entreprenørskap, kulturbedrift, energisparlig bedrift, nyskapende produkter, osv. Ungt Entreprenørskap gjør en god jobb i det å fremme bedrifter med innovative og sosiale og miljømessige egenskaper.

[KSS]

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s